Biokandallók használata

Szükséges kémény a biokandallók működtetéséhez?

Nincs szükség kéményre a biokandalló beszereléséhez és működtetéséhez.

Ez azért van, mert a bioalkohol égése során vízpára és minimális mennyiségű széndioxid termelődik, ezért nincs szükség az égéstermék elvezetésére.

Azonban hosszabb üzemeltetést követően, szükséges időnként, egy rövid és intenzív szellőztetést végezni.

Hogyan kell beüzemelni egy biokandallót és szükség van-e engedélyeztetésre?

A falba építhető típusok esetében a falba vagy gipszkartonba kell beépíteni a megadott beépítési méreteknek megfelelően.

A falra szerelhető típusok esetében egy pár szerelőkonzol segítségével tudjuk a falhoz rögzíteni. Ezt követően a tűztérbe bele kell helyezni a belső acéllemezt - melyre már előre

felszereltük a kandallórácsot - és az alkoholtartályt(okat). Beletöltjük a kívánt mennyiségű bioalkoholt, maximum a tartály 2/3-ig. A gázgyújtóval határozott mozdulattal begyújtjuk.

A bioalkohol tűzveszélyes anyag, ezért használata fokozott elővigyázatosságot igényel!

  • Üzemelő, vagy még forró tartályt TILOS utántölteni.
  • Az esetlegesen kiömlött folyadékot a begyújtás előtt, el kell távolítani!
  • Kisgyermeket ne hagyjunk felügyelet nélkül az üzemelő, ill. feltöltött kandalló mellett!
  • A bioalkoholt a háztartási vegyi anyagokra vonatkozó szabályok alapján elzárva tároljuk és ne a kandalló mellett!

A biokandallók nem engedélykötelesek, mivel nem termelnek gázt vagy füstöt.

Mi szükséges hozzá és hogyan kell használni egy biokandallót?

Működéséhez bioalkoholra van szükség mely szagtalanul ég. Ha azonban a tartályba beleesett por és egyéb kosz ráég a tartályra, akkor ennek eloltáskor lehet enyhe, kellemetlen szaga.

Nagyon fontos ezért ügyelni a tartály tisztítására! Se a tartályban, se pedig a tartályon ne legyen odaégett kosz, vagy por!

A benzinkutakon kapható E85-ös etanol, használatát nem javasoljuk, ugyanis ha ezzel működtetjük egy idő után benzinszagot fogunk érezni.

Minden termékhez tartozék egy – az adott típushoz tartozó – tűzfojtó, mellyel könnyedén el tudjuk oltani a lángokat.

Alkalmas fűtési alternatívaként használni?

A biokandalló kifejlesztésének elsődleges célja az volt, hogy a nyílt láng, és a kandallók varázsát, olyan lakásokban is élvezhessük, ahol normál kandalló nem telepíthető. Ennek leggyakoribb okai: akémény hiánya, vagy annak méret problémája, statikai hiányosságok stb.

A bioalkohol elégetésével ugyan jelentős fűtőteljesítményt tudunk leadni, és képes rövid időn belül felfűteni egy-egy helyiséget, azonban a jóval magasabb üzemeltetési költségek miatt, nem javasolt kifejezetten erre a technikára alapozni egy lakás fűtését! (800-900.-Ft / üzemóra / 3 tartály)

Lehet olcsóbban is biokandallót venni?

Igen, lehet olcsóbban is biokandallót vásárolni, azonban azok a kandallók általában Németországból importált kínai gyártmányú kandallók.

Mi egyre több típust Magyarországon készítünk, melynek költségei meghaladják a kínai termékek költségeit, azonban magas minőségben készülnek és ár-érték arányuk kimagasló.

Összevetve a hazánkban készült termékek árát a nyugati országokéval a mieink akár kétszer-háromszor kedvezőbb árba kerülnek.

Ajánlatkérés

Termék / Szolgáltatás * 
Név * 
E-mail-cím * 
Cím vagy irányítószám * 
Telefonszám  
Megjegyzés  
Adatvédelem * 
Az Adatvédelmi tájékoztatót elolvastam és elfogadom.

Adja meg a képen látható biztonsági kódot: